Uw supermarkt voor Afrikaanse
Surinaamse en Antiliaanse producten
 
 





Shea Butter

Shea Butter(butyrospermum parkii) is afkomstig van de Shea-noten-boom, een typisch Afrikaanse savanne-boom. Shea-butter wordt al eeuwen door de Afrikanen gebruikt voor uitwendige lichaamsverzorging; als balsem tegen o.a. rheuma, spierpijn en verbrandingen wordt het met verbazingwekkend goede resultaten ingezet. Shea-butter is tevens een fijne lippenbalsem. De boter heeft verzachtende eigenschappen op de huid en bovendien een zon-beschermingsfactor 3-4, mits puur toegepast.

Shea-butter is in Europa uitvoerig klinisch getest. Buitengewoon goede resultaten werden er geboekt bij de bestrijding van de droge huid, huid-ontstekingen, -ziektes, -verbrandingen en -irritaties. Shea-butter wordt tevens een trophisch (voedend) effect toegeschreven, waardoor de bloedcirculatie in de huid bevorderd wordt. Dit leidt o.a. tot verhoogde zuurstof-toevoer en eliminatie van afbraakproducten. Shea Butter smelt op lichaamstemperatuur (dus heel langzaam inwrijven op even op temperatuur laten komen).

Jojoba
Jojoba olie is zeer aangenaam voor de huid en laat zich bijzonder goed uitsmeren. Het trekt snel in, is niet kleverig maar maakt de huid fluweel zacht. De olie is zeer stabiel en vrijwel niet aan bederf onderhevig. Jojoba-olie is een puur natuurlijke planten-olie die gewonnen wordt via 'koude persing' uit de koffieboon-grote Jojoba-noten. Jojoba-olie is gelig en helder bij kamertemperatuur, niet helder en zelfs 'vlokkerig' bij lagere temperaturen. Jojoba-olie wordt vanzelf bij kamertemperatuur weer prachtig helder, soms al binnen 10 minuten. Een groot voordeel van Jojoba-olie is het feit dat de olie niet ranzig wordt. Jojoba-olie.

Jojoba-olie reguleert de zuurmantel, verhoogt de huidspanning en bevordert het bruiningsproces. Jojoba-olie bevat tevens vitaminen (o.a. Vit. E) en mineralen.

Cacaoboter
Cacaoboter wordt o.a. gebruikt in zalf, cremes, lippenstiften, lippenbalsem en haarverzorgingsproducten. Het is vooral geschikt voor de droge en gevoelige huid en wordt ook wel door massageolie gemengd.
Cacaoboter wordt verkregen uit de gebrande zaden (cacaobonen) van de vrucht van de cacaoboom. Het is bij kamertemperatuur smeerbaar, smelt bij ongeveer 36 graden Celsius en heeft een crèmekleurige of witte (geraffineerd) kleur.

Castorolie
Castorolie (of Ricinusolie of wonderolie) wordt als huidolie ingezet tegen huidveroudering, littekenvorming, micro-organismen en acne. Dit laatste omdat het niet de neiging heeft poriën te verstoppen. Het heeft een laag moleculair gewicht waardoor het diepere huidlagen kan bereiken. Castorolie wordt ook gebruikt voor het conditioneren van haar. De olie is vrij dik (Stroperig) en wordt om deze reden vaak gemengd met andere oliën. Castorolie wordt gewonnen door het persen van de zaden van de wonderboom, ricinus communis. Men neemt aan dat de wonderboom uit tropisch Afrika afkomstig is.

Arganolie
Arganolie heeft een lichtgoude kleur en smaakt naar walnoten. De berbers gebruiken argan olie bij het koken en het kruiden van hun traditionele gerechten, zoals salades. Arganolie is uitstekend geschikt om de huidcellen te versterken en de huid weer gezond te maken. Bijv. bij acné is dit belangrijk, omdat alleen een gezonde huid de strijd tegen acne aankan. Doordat Arganolie puur biologisch is, wordt de olie geheel opgenomen door de huid. Het bevat geen ingrediënten die de poriën verstoppen.
Er zijn in de laatste jaren verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van Arganolie op acne. Een van de belangrijkste uitkomsten van deze onderzoeken is dat Arganolie de huid verstevigt en herstelt doordat overmatige productie van talg wordt tegen gegaan. Vitamine E en de andere anti-oxidanten spelen een belangrijk rol bij het neutraliseren van 'vrije radicalen' die de huid aantasten. Hierdoor krijgt de huid weer de kans om mooi, glanzend en gezond te worden. Ook bevat Arganolie de stoffen Quercitine en Myricetine, welke schimmels en bacteriën bestrijden. Tevens helpt deze olie bij het voorkomen van littekens en bevordert het de genezing van littekens. Bijkomend voordeel is dat Arganolie de huid tegen veroudering beschermt.

Wij hebben een uitgebreide collectie cosmetische produkten.  


OPENINGSTIJDEN
:

Ma.
Di.
Wo.
Do.
Vrij.
Za.
13:30-18:00 uur
13:30-18:00 uur
10:00-18:00 uur
10:00-18:00 uur
10:00-18:00 uur
10:00-17:00 uur
Follow Us on Facebook Follow Us on Twitter Follow Us on Hyves
 
Opt. 1024x768

©firma.nl


sitemap